Appelsap Concerts & State Magazine present:
Freddie Gibbs (US) live in Bitterzoet

4 april 2012

De goede man Freddie Gibbs komt naar Nederland voor de tweede editie van onze Appelsap Concerts series. Hier presenteren we ook de winnaar van de State Awards Rookie of the Year 2011, Mocromaniac (Hydroboyz) als support act. Natuurlijk maken er daarna nog een klein feestje van -like we always do about this time- met dj's Djef & FS Green. 18 April in Bitterzoet, deuren gaan open om 23.00 uur, Showtime 00.00 uur.

Freddie Gibbs

Freddie Tipton (In 1982 geboren in Gary, Indiana), beter bekend als Freddie Gibbs, is een Amerikaanse rapper die opviel bij XXL Magazine’s Freshmen Class van 2010. Sinds 2005 heeft hij 5 mixtapes uitgebracht, waarvan Str8 Killa No Filla de meest recente is en zeer goed werd ontvangen. Hij nam de track Thuggin' op met Madlib en maakte er een spraakmakende video bij. Op dit moment werkt Freddie aan zijn debuutalbum en er staat een samenwerkingsproject met The Alchemist op stapel.

Gibbs werkte met alom gerespecteerde producers als Just Blaze, Buckwild. Hij noemt UGK, the Geto Boys en 2pac als zijn grootste invloeden en dat is terug te horen in zijn stijl waarmee hij varieert tussen rauwe straatverhalen en komisch getinte raps over vrouwen en weed. De rapper bewijst met zijn rhymes en originele flows een 'legend in the making' te zijn. Een ware hiphopartiest met skills, humor en street credibility. Of zoals hij het zelf zegt: “My music is definitely on some gangsta shit. That’s what I was raised on and what I witnessed. How can I speak on anything else?” “Become a fan now, or become one later.”

Terug naar home